Okuma Atölyesi Başlıyor!


Duyduk duymadık demeyin, Okuma Atölyesi kuruyoruz. Heyecanla, umutla!

Bir okuma listesi hazırladık. Bazı kitaplara 2 hafta, bazılarına ise 3 hafta süre verdik. Atölyemize katılıp kitapları diğer üyelerle iletişim halinde okuyabilirsiniz.

Her periyot, sıradaki kitap hakkında editörün yazısıyla başlayacak. Kitabı okurken içinizden gelen sözleri bu yazının altında paylaşabilecek, burada paylaşılan sözleri okuyabileceksiniz. Periyodun sonunda kendi imzanızla sitede yayımlanmak üzere editör onayına da yazı gönderebileceksiniz.

Ayrıca, okunması tamamlanan her kitapla ilgili, duyurulacak saatler arasında, online bir forum düzenleyeceğiz. Okuma Atölyesi editörü ve Sevdalım Hayat Ekibi olarak bizlerin de katılacağı bu forumda kitabın konusunu, çağrıştırdığı düşünceleri, farklı okuma deneyimlerini tartışacağız.

14 aylık okuma programı boyunca sizlere bazı sürprizlerimiz olacak.

Örneğin, listemizdeki ilk kitap olan Livaneli’nin Huzursuzluk romanı için online foruma ek olarak gerçek bir mekanda da forum düzenleyeceğiz. Gelebilen katılımcılarımızla yüz yüze de tanışacağız. Ve ilk sürpriz… Bakalım gerçek mekandaki bu atölye buluşmamızın büyük sürprizini tahmin edebilecek misiniz!

Yaz başı pikniği, sonbahar yemeği gibi etkinlikler de planlamaya çalışacağız. Ama asıl ve sürekli  etkinliğimiz, okuduğumuz kitapları online atölyemizde tartışmak olacak. Hadi, başlayalım!

Medya, popüler kültür ve diğer iktidar güçlerine rağmen doğru kitaplar okuyup nitelikli iletişimler kurmayı önemsiyoruz. Edebiyatın ve gerçekliğin güzelliğine inanıyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.